Нова загроза: вчені уточнили частку безсимптомних випадків COVID-19
Категорія
Технології
Дата публікації

Нова загроза: вчені уточнили частку безсимптомних випадків COVID-19

Нова загроза: вчені уточнили частку безсимптомних випадків COVID-19
Джерело:  online.ua

Науковці зі всього світу вважають, що реальне поширення коронавірусу COVID-19 без прояву симптомів може бути масштабнішим, ніж встановили раніше. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Scripps Research.

За даними дослідників, Всесвітня організація охорони здоров'я помилилася в лютому, коли збирала відомості про безсимптомні випадки COVID-19. Такі інфіковані становлять небезпеку додаткову, оскільки переносять вірус та не знають про це.

У ВООЗ наголошували, що кількість таких випадків невелика. Окрім того, симптоми все ж таки з'являються пізніше — однак це не підтвердили нещодавно.

Фахівці вивчили 9 робіт, які згадували кількість безсимптомних хворих. Ці дослідження показали досить великий діапазон — від 0,76% хворих серед ісландців до 36% хворих мешканців притулку для бездомних в американському Бостоні.

Серед протестованих від 31% до 88% не мали симптомів. Середнє значення - 56%. Утім, ці дані не можна використовувати у контексті загального населення — вони потребують уточнення та більш масштабних вивчень.

Цікаво, що аналогічні висновки зробили у Центрі медицини. Вони скористалися на даних кафедри наук щодо первинної медико-санітарної допомоги в Університеті Оксфорда. Від 5% до 80% випадків коронавірусу можуть бути безсимптомними.

Головним рішенням у цій ситуації автори дослідження назвали збільшення обсягів тестування.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент Дональд Трамп попередив про закриття Сполучених Штатів від мігрантів через епідемію COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?