"Не тільки Україна": в Міноборони розповіли, яким країнам потрібно готуватися до нападу РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

"Не тільки Україна": в Міноборони розповіли, яким країнам потрібно готуватися до нападу РФ

"Не тільки Україна": в Міноборони розповіли, яким країнам потрібно готуватися до нападу РФ
Джерело:  novynarnia.com

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко заявив, що Росія давно веде агресивну політику проти України в Чорному морі. Проте, загрозу від Кремля в регіоні також відчувають ще чотири європейські країни, які мають вихід до акваторії моря – Румунія, Болгарія, Грузія і Туреччина.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новинарню".

За словами чиновника, уряди цих країн розуміють, що Росія нарощує свої сили в Чорному морі і в будь-який момент може розпочати відкриту агресію.

"У Чорному морі загрозу відчуває не лише Київ. Її усвідомлюють Румунія і Болгарія, чітко знає Грузія, як і Туреччина – берегиня конвенції Монтре. У чорноморських столицях бачать: зростаючий мілітарний потенціал Росія застосовує не просто для зміни балансу сил, а задля силової анексії економічних потенціалів суверенних держав", – наголосив Петренко.

Окрім того, він підкреслив, що Україна вже відчула ворожість Москви на практиці – вона захопила родовища природного газу й загалом за п’ять років незаконно видобула майже 10 мільярдів кубометрів блакитного палива. Окрім того, вона блокує Керченську протоку й Азовське море, через що українські порти Маріуполь і Бердянськ несуть шалені збитки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент заявив, що після захоплення Росією українських кораблів безпеки у Чорному морі немає, тому Штати контролюватимуть ситуацію в регіоні та співпрацюватимуть з Україною, аби попередити зовнішню агресію та загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?