Не варто боятися - експерти спростували один з міфів про коронавірус
Категорія
Технології
Дата публікації

Не варто боятися - експерти спростували один з міфів про коронавірус

Не варто боятися - експерти спростували один з міфів про коронавірус
Джерело:  online.ua

Офіційно пандемія коронавірусу у світі перетнула за тривалістю позначку в півроку. На тлі попереджень про другу хвилю у Всесвітній організації охорони здоров'я поставили крапку в одному з суперечливих моментів щодо COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву Марка Раяна — керівника структури з програми надзвичайних ситуацій.

За словами посадовця, коронавірусом не можна заразитися через їжу. Він виступив з таким твердженням після фіксації китайськими тестерами слідів збудника інфекції на їжі й пакуванні.

Утім, Раян пояснив, вчені не мають доказів щодо участі харчового ланцюжка в процесі передачі вірусу.

"Людям не варто боятися їжі, харчового пакування, обробки або доставки харчів", - резюмував представник ВООЗ.

Раян звернув увагу, людство може буквально знаходитися в "центрі шторму", але не мати усвідомлення щодо того, наскільки невелика частина його перенесла ураження коронавірусом.

"У цього вірусу довга дорога попереду, якщо ми це дозволимо. Більшість людей залишається вразливою до цієї інфекції", - підкреслив він.

Станом на 14 серпня на планеті зареєстрували близько 21 мільйону діагнозів COVID-19.

Вчені вже остаточно з’ясували, що коронавірус COVID-19 уражає окрім легень ще й серце, печінку, нирки та інколи мозок. Наразі невідомо на всі 100%, чому саме інфекція поводиться таким чином.

Як повідомляв ONLINE.UA, іспанський експерт провів спеціальне дослідження, щоб встановити деталі процесу. За словами автора-дослідника Ернесто Естради, інфекція використовує ангіотензінперетворюючий фермент ACE2. Він переміщується поміж клітинами й буквально розносить вірус організмом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?