Не вбивайте: Трамп обурено звернувся до Ірану
Категорія
Політика
Дата публікації

Не вбивайте: Трамп обурено звернувся до Ірану

Не вбивайте: Трамп обурено звернувся до Ірану
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп обурено звернувся до Ірану з вимогою, щоб Тегеран не вбивав протестуючих через авіакатастрофу МАУ і не використовував ядерну зброю. Він допускає, що Іран вирішить піти на переговори з США через санкції і виниклої кризи після вбивства генерала Касема Сулеймані, але зазначив, що його вони абсолютно не хвилюють. Про це глава США написав в Twitter, передає ONLINE.UA.

"Радник з національної безпеки сьогодні заявив, що санкції і протести змусять Іран вести переговори. Насправді, мене абсолютно не хвилює, чи підуть вони на переговори. Це буде повністю залежати від них, але ніякої ядерної зброї і не вбивайте своїх протестуючих", - йдеться у зверненні Трампа.

Слід зазначити, що в Ірані виникли масові протести проти влади через збитий бойовою ракетою український літак. Іранці вимагають відставки високопоставлених осіб країни, які знали, що збили літак МАУ з 176 людьми на борту і приховували це. У зв'язку з протестами на вулиці міста влада вивела спецназ - силовики застосували проти протестувальників сльозогінний газ, світлошумові гранати, водомети і кийки, виникли сутички. При цьому учасники акції протестів продовжують вимагати судового переслідування військових і посадових осіб, винних у авікатастрофа МАУ в Ірані, і виступають проти Корпусу вартових ісламської революції, який взяв на себе відповідальність за збитий український літак.

Протестувальників у Ірані підтримав Дональд Трамп. Він заявив, що США і весь світ уважно стежить за протестами і захоплюється хоробрістю іранців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху терміново звернувся до країн Європи із закликом ввести жорсткі санкції проти Ірану за прикладом США. Він вважає, що іранська влада спочатку знала, що літак збили, і навмисно брехала, щоб обдурити весь світ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?