Не вдасться уникнути - МЗС виступило з гучною обіцянкою щодо Ірану
Категорія
Політика
Дата публікації

Не вдасться уникнути - МЗС виступило з гучною обіцянкою щодо Ірану

Не вдасться уникнути - МЗС виступило з гучною обіцянкою щодо Ірану

Представники Ірану чітко погодилися на сплачення компенсації за ураження ракетою лайнеру МАУ. Міністерство закордонних справ виступило зі спростуванням даних про незгоду Тегерана щодо виконання домовленостей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Громадське радіо".

За словами заступника міністра Євгена Єніна, усі компенсації іранська сторона виплатить — родичам загиблих та безпосередньо МАУ.

"Більше того, питання компенсації МАУ ми домовились розглянути одним з питань порядку денного наступного раунду переговорів. Так, авіакомпанія застрахувала зазначений боїнг в одній з європейських компаній і відповідно страхова компанія може погасити страховий випадок зі своїх коштів. Але цей ланцюжок зрештою все одно приведе до Ірану. Тому не принципово, якій компанії іранська сторона буде компенсувати видатки за збитий літак. Маю на увазі саме збитки, нанесені МАУ", - пояснив дипломат.

Він додав, причиною поширення інформації щодо відмови Тегерана могла стати цитата, вирвана з контексту.

"Не виключаю, що ця інформація могла бути або вирваною з контексту, або могла мати місце якась помилка у перекладі. Іранській стороні все одно навряд чи вдасться уникнути питання компенсації і це вже не настільки принципове питання, це питання домовленостей кому саме буде компенсувати Іран: чи страховій компанії,чи безпосередньо одразу МАУ", - зауважив Єнін.

Літак МАУ збила іранська ракета над Тегераном 8 січня. Жертвами трагедії стали 176 осіб. Іранський уряд визнав провину, однак не одразу.

Як повідомляв ONLINE.UA, Іран несподівано для всіх прийняв нове скандальне рішення — влада країни заявила, що не буде компенсувати українській авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" вартість літака, який помилково збили в січні. Саме такі новини нещодавно поширили медіа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?