Не віддавайте нас Росії: президент Чорногорії звернувся до Євросоюзу
Категорія
Світ
Дата публікації

Не віддавайте нас Росії: президент Чорногорії звернувся до Євросоюзу

Не віддавайте нас Росії: президент Чорногорії звернувся до Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Інтеграція Західних Балкан до ЄС має вирішальне значення для блоку, щоб захистити себе від зростаючого політичного і економічного впливу Росії і Китаю в регіоні. З даною заявою виступив президент Чорногорії Міло Джуканович, передає ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Політик наголосив, що хаотичний вихід Британії з ЄС та інші кризи в блоці, схоже, послабили ентузіазм союзу з приводу прийняття нових членів, але Європа не повинна передавати стратегічний регіон іншим глобальним гравцям.

Чорногорський лідер зазначив, що Росія і Китай мають інтереси на Балканах, де росте політичний вплив Росії, особливо в сусідній Сербії.

"Але питання не в тому, чи мають Росія, Китай або третя країна свої інтереси на Балканах. Питання в тому, чому Європа передає цей регіон кому-небудь ще. Я вважаю, що це в першу чергу інтерес Європи", - сказав Джуканович.

Президент Чорногорії переконує, що ЄС повинен проводити політику розширення незалежно від кризи навколо Brexit.

"Ми не повинні розглядати цю проблему як чорногорську проблему або проблему Балкан, ми повинні розглядати її як європейську проблему. Немає кращої консолідації Європейського Союзу, ніж його подальше об'єднання", - сказав він.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що справжнє ім’я громадянина Росії Володимира Попова, якого влада Чорногорії звинуватила в спробі організації перевороту в цій країні, — Володимир Мойсеєв. Він співробітник російської військової розвідки ГРУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?