Не віддавайте - українці звернулися з безкомпромісною вимогою до Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Не віддавайте - українці звернулися з безкомпромісною вимогою до Зеленського

Не віддавайте - українці звернулися з безкомпромісною вимогою до Зеленського
Джерело:  online.ua

Жителі Закарпаття звернулися з безкомпромісною вимогою до президента України Володимира Зеленського. Вони просять не віддавати їх Угорщині, так як це призведе до розколу в країні, що буде нести загрозу національній цілісності України. Побоювання українців викликало рішення влади по-новому поділити область на райони і скоротити їх до п'яти, при цьому виділивши Берегівський район окремо. За словами місцевих жителів в цьому районі зосереджена значна частина українських угорців, тому його назвали "угорським". Вони нагадують, що офіційний Будапешт, йдучи на поводу у московсько-кремлівської диктатури, провокує нестабільність в історично українському регіоні, а українські угорці майже 20 років намагаються створити окремий район на Закарпатті - Притиснянський, і якщо влада піде їм на поступки, то це загострить ситуацію не тільки в західному регіоні країни, але і в інших регіонах, де проживають національні меншини. Про це йдеться в листі громадських активістів і політичних діячів Закарпаття, передає ONLINE.UA.

Зокрема, на Закарпатті планують 13 районів скоротити до п'яти. Пропонується розбити Закарпатську область на Мукачівський, Тячівський, Ужгородський, Хустський і Берегівський райони. Останній район назвали угорським, так як він може з'явитися на території нинішніх Берегівського та Виноградського району, де серед населення абсолютна більшість становлять угорці. Тому українці просять Зеленського не допустити створення угорського району з центром в місті Берегово на Закарпатті. На думку активістів, це може призвести до розпалювання антиукраїнської політики щодо розколу і поділу Української держави в майбутньому.

"Вимагаємо від вищих посадових осіб та органів державної влади неухильно стоятиме на захисті національної безпеки і територіальної цілісності України", - йдеться в листі українців.

Нагадаємо, всього в Україні зараз є 490 районів, їх хочуть скоротити до 129. Переважно в нових районах має проживати не менше 150 тисяч осіб - це європейський стандарт. Зараз серед наявних районів існує велика диспропорція, яку хочуть виправити, щоб вони відповідали сучасним вимогам для організації ефективної місцевої влади. Наприклад, найменший район в Україні за кількістю населення - Поліський в Київській області. Там проживає 5622 людей. У той же час найбільший - Харківський, там живе понад 182 тисяч українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українці звернулися з нагальною вимогою до Зеленськог о. Вони просять президента негайно припинити "свавілля, вибіркове правосуддя і політичні переслідування". Зокрема, громадські діячі в своєму відкритому листі згадали вручення підозри п'ятого президенту України Петру Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?