Не відповідає дійсності - у Зеленського виступили з гучними звинуваченнями
Категорія
Політика
Дата публікації

Не відповідає дійсності - у Зеленського виступили з гучними звинуваченнями

Не відповідає дійсності - у Зеленського виступили з гучними звинуваченнями

В Офісі президента України виступили з новою заявою щодо спецоперації, яку нібито проводили для затримання групи бойовиків ПВК "Вагнер" через Білорусь. Радник голови відомства Михайло Подоляк спростував ці дані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

За його словами, публікації про наміри затримки цілої банди найманців слід оцінювати як фантастику.

"Інформація не відповідає дійсності в повному обсязі... Первинним джерелом для публікації цієї версії послужила публікація в кримській "Комсомольской правде", - пояснив Подоляк.

Він додав, у публікації згадується нарада з приводу операції, однак у наведеному складі вони не проходять.

"Отже, жодних обговорень гіпотетичних операцій не проводилося. І природно, ніхто з керівників ОПУ, включаючи його голову, не міг і не мав можливості щось відкласти, перенести або скасувати", - додав посадовець.

Він назвав це фізично неможливим, оскільки на фінальному етапі "логістика та деталі" залишаються поза межами обговорення. "Викрасти три десятки військових професіоналів з території Білорусі на турецькому літаку" на його думку — фантастичний план.

Звільнення очільника ГУР Міноборони Василя Бурби Подоляк назвав невдоволеність його діяльністю. Історія, як він стверджує, стала медійною спробою виправдатися в разі аудиту роботи розвідника.

Нагадаємо, російські та українські журналісти окремо один від одного з посиланням на власні джерела проінформували про спецоперацію із затримання літака з російськими найманцями. Її зірвали буквально останнього моменту через виток інформації з ОПУ.

Планувалося, що "вагнерівці" спрямують через Білорусь до Туреччини, однак літак сяде в Україні — де їх затримають як учасників війни на Донбасі. Операцію відклали на кілька днів і напередодні зміненого вильоту бойовиків упіймали білоруські силовики.

Як повідомляв ONLINE.UA, в СБУ оголосили, жоден силовик не брав участі в розмовах із бойовиками ПВК. Окрім того, там наголосили, що Служба безпеки "не коментує чутки, не підтримує медійно інформаційні операції ворога та не бере участі в публічному обговоренні різних фантастичних сценаріїв".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?