СБУ нарешті прокоментувала резонансний скандал з бойовиками Вагнера
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ нарешті прокоментувала резонансний скандал з бойовиками Вагнера

СБУ нарешті прокоментувала резонансний скандал з бойовиками Вагнера
Джерело:  online.ua

19 серпня Служба безпеки України виступила з офіційною заявою та наголосила, що категорично заперечує участь у так званій "вагнеревській спецоперації". За словами представників СБУ, жоден співробітник служби не брав участі в розмовах із бойовиками. Окрім того, там наголосили, що Служба безпеки "не коментує чутки, не підтримує медійно інформаційні операції ворога та не бере участі в публічному обговоренні різних фантастичних сценаріїв. Тим більше, коли такі інформаційні "вкиди" мають на меті нанесення шкоди Україні". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву СБУ у соціальних мережах.

"Жоден співробітник Служби безпеки України не брав участі в розмовах бойовиків із вербувальником, які нібито зафіксовані на аудіозаписах. Тому титрування одного з учасників розмов, як "офіцер СБУ", є домислом та свідомою маніпуляцією", - йдеться в офіційному повідомленні.

За словами представників СБУ, дані стосовно участі СБУ у так званій "вагнерівській спецоперації" є фейком.

Як відомо, нещодавно українські медіа, посилаючись на свої анонімні джерела, заявили, що спецслужби України готували масштабну операцію із затримання групи бойовиків ПВК Вагнера, для чого виманили їх до Білорусі. Однак після того, як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася. Що цікаво, очільник головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, якого призначили на посаду 5 серпня, стверджує, що "вагнерівців" до Мінська перекидали російські спецслужби і це не було спецоперацією СБУ.

Що також важливо розуміти, глава держави Володимир Зеленський 5 серпня звільнив Василя Бурбу з посади начальника Головного управління розвідки Міноборони та призначив на цю посаду Кирила Буданова. Згодом стало відомо, що Білорусь передала Російській Федерації 32 бойовиків "Вагнера", яких затримали 29 липня.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда Володимира Зеленського прокоментувала гучний скандал з бойовиками Вагнера.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?