Не виключаємо: в ОБСЄ повідомили невтішні новини про Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Не виключаємо: в ОБСЄ повідомили невтішні новини про Донбас

Не виключаємо: в ОБСЄ повідомили невтішні новини про Донбас
Джерело:  interfax.com.ua

Колишній представник голови ОБСЄ у Тристоронній контактній групі Мартін Сайдік припустив, що війну на Донбасі можуть заморозити на декади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

За його словами, зразком для цього може стати Придністров'я. Цей регіон має користь з того, що вважається частиною Молдови, яка торгує з Євросоюзом.

"А у нашому конфлікті є люди, які користуються угодою України з ЄС про безвізовий режим. Вони зберегли українські паспорти з цієї причини. У цьому аспекті вже зараз є певна схожість з Придністров'ям. Люди добре розуміють, де вони більше грошей отримують - в ЄС чи у Росії", - пояснив Сайдік.

Експредставник додав.ЩО Москва та Київ розуміють, наскільки їм обом не корисно "придністровувати" Донбас. Перш за все, підтримання ОРДЛО у такому стані - це величезні фінансові витрати. Невідомо, чи готова РФ відновлювати місцеву промисловість, шахти.

Також Сайдік зазначив, що Кремль попри усі заяви виступає саме учасником війни. Російська сторона на документах у Мінську підписувалася зверху - поряд з Україною та посередниками ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, Мартін Сайдік в інтерв'ю наголосив, що мінські домовленості не містять програми а втономії ОРДЛО, про яку невпинно говорять в РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?