Не все втрачено: у Порошенка запевняють, що Зеленський все ще може розпустити Раду
Категорія
Політика
Дата публікації

Не все втрачено: у Порошенка запевняють, що Зеленський все ще може розпустити Раду

Не все втрачено: у Порошенка запевняють, що Зеленський все ще може розпустити Раду
Джерело:  online.ua

Офіційна представниця президента України у Верховній раді Ірина Луценко, яка 17 травня подала заяву про звільнення з цієї посади, стверджує, що новообраний президент Володимир Зеленський все ще може розпустити парламент.

З даною заявою вона виступила, відповідаючи на питання журналістів, передає ONLINE.UA.

"Народний фронт" мав повне право вийти з цієї коаліції. Що це означає? Це означає 30-денний відлік, ймовірно по законодавству, про створення нової коаліції. Чи означає це, що президент Зеленський може все рівно розпустити парламент? Так, це означає", - сказала вона.

Окрім того, Луценко зазначила, що фракція "Блоку Петра Порошенка" готова до позачергових виборів.

 Як відомо, 17 травня фракція "Народний фронт" вийшла із парламентської коаліції. На формування нової коаліції відводиться 30 днів. Пізніше стало відомо, що команда новообраного президента Володимира Зеленського планує ініціювати розпуск Верховної Ради для дострокових виборів парламенту на підстав відсутності коаліції.

Як повідомляв ONLINE.UА, радник новообраного президента Дмитро Разумков стверджує, що у питанні теоретично можливого розпуску Верховної Ради Володимир Зеленський  не буде йти на порушення закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?