Не всі області готові до виходу з карантину - МОЗ пояснило ситуацію
Категорія
Україна
Дата публікації

Не всі області готові до виходу з карантину - МОЗ пояснило ситуацію

Не всі області готові до виходу з карантину - МОЗ пояснило ситуацію
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я визначили 7 регіонів, які не готові до подальших послаблень карантину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

За його словами, не готові Волинська, Донецька, Закарпатська, Луганська, Львівська, Рівненська, Чернівецька області.

"Умови для пом’якшення карантину стосуються трьох показників: інцидентність (кількість нових випадків за останні 7 днів на 100 тис. населення) повинна бути не більше 12 на 100 тис. населення, завантаженість ліжок в лікарнях для госпіталізації хворих з коронавірусною хворобою не повинна бути більше 50%. Сьогодні в Україні заповненість ліжок більше 50% тільки в одній області — Чернівецькій області - 54,5%", - пояснив Ляшко.

Заступник міністра додав, останній показник — кількість тестувань на коронавірус методом ПЛР протягом останнього тижня на 100 тисяч українців.

"Сьогодні ми перерахували показники і по тестуванню не проходить Донецька область, у них 9 тестів на 100 тис. населення, Луганська область — 9 тестів на 100 тис. населення і Львівська область — 11,98 тестів на 100 тис. населення. За інцидентністю не відповідають показникам Волинська, Закарпатська, Львівська, Рівненська і Чернівецька області", - підкреслив він.

Нагадаємо, станом на ранок у вівторок, 26 травня, по всій Україні кількість інфікованих громадян досягла 21 584. З них нових за останню добу 339.

Наразі триває процес виводу країни з режиму карантинних обмежень. Потроху відновлюють роботу заклади.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко оголосив, що з 1 червня, на третьому етапі послаблень карантину, відновлять роботу спортзали, басейни, а також пасажирське перевезення по всій країні. За його словами, найближчим часом фахівці Міністерства охорони здоров’я оприлюднять правила роботи закладів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?