Новий етап послаблень карантину: що зміниться з 1 червня
Категорія
Україна
Дата публікації

Новий етап послаблень карантину: що зміниться з 1 червня

Новий етап послаблень карантину: що зміниться з 1 червня
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко оголосив, що з 1 червня, на третьому етапі послаблень карантину, відновлять роботу спортзали, басейни, а також пасажирське перевезення по всій країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 26 травня.

За його словами, найближчим часом фахівці Міністерства охорони здоров'я оприлюднять правила роботи закладів.

"Також відвідування освітніх занять в групах не більше 10 осіб, наприклад, почнуть роботу автошколи", - підкреслив заступник міністра.

Ляшко додав, від початку спортзали та басейни знаходилися на більш пізньому етапі послаблень.

"Басейни ми раніше не розглядали на третьому етапі виходу, але нові дані, які з'явилися сьогодні, щодо поширення коронавірусу через водний шлях передачі, зокрема у воді, яка підлягає постійній дезінфекції, дозволяють нам почати їхню роботу", - пояснив головний санлікар.

Він нагадав про оцінку ситуації за трьома показниками — інцидентністю (кількістю випадків коронавірусу, їх повинно бути не більше 12 на 100 тисяч українців на добу), завантаженості ліжок у лікарнях, які приймають пацієнтів з COVID-19, кількістю проведених тестів на інфекцію (не менше 12 та 100 тисяч населення).

Станом на ранок 26 травня в Україні підтвердили вже 21 584 випадків COVID-19. З них летальних - 644, одужали 7 575 українців.

Як повідомляв ONLINE.UA, повноцінне відновлення роботи ресторанів та кафе — з відвідувачами у залах — можливе лише після 10 червня. За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, це можливо, якщо тільки ситуація з епідемією COVID-19 не погіршиться. Повноцінно запустити згадані заклади неможливо, бо це прописано в узгодженому плані виходу з карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?