Коли нормально запрацюють ресторани та кафе - відповідь МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Коли нормально запрацюють ресторани та кафе - відповідь МОЗ

Коли нормально запрацюють ресторани та кафе - відповідь МОЗ
Джерело:  online.ua

Повноцінне відновлення роботи ресторанів та кафе — з відвідувачами у залах — можливе лише після 10 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, це можливо, якщо тільки ситуація з епідемією COVID-19 не погіршиться. Повноцінно запустити згадані заклади неможливо. бо це прописано в узгодженому плані виходу з карантину.

"Якщо ми говоримо про кафе і ресторани, зараз можлива робота відкритих терас. Окрім того, робота "на виніс". Що стосується повноцінної роботи ресторанів та кафе – це можливо, починаючи з 10 червня. Ми з розумінням ставимося до прохання наших підприємців щодо повноцінного відкриття, але те, що стосується епідеміологічної ситуації в Україні на сьогодні і тих заходів, які проводяться, вони не дозволяють повноцінного відкриття цих закладів", - пояснив міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 26 травня в Україні підтвердили 21 584 випадків коронавірусу COVID-19. Нових за добу - 341.

Напередодні у понеділок, 25 травня, по всій Україні повноцінно ввели новий етап послаблень карантину. У Великих містах відновило роботу метро, а ще трохи раніше — наземний громадський транспорт.

Загалом в уряді запланували вивести країну з режиму обмежень у п'ять етапів. Третій з них передбачається з 1 червня. Утім, регіони знаходяться у так званому адаптивному карантині — вони зможуть послаблювати режим незалежно один від одного лише у разі покращення ситуації.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Міністерства охорони здоров’я України Максим Степанов поділився з українцями шокуючою інформацією — він розповів, що в поточному році у близько тисячі лікарень по всій Україні було недостатнє фінансування. За його словами, менше коштів, ніж виділяли раніше, направили в регіональні лікарні, а також в дитячі та інфекційні заклади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?