Не я цю війну почала: Скалецька відреагувала на скандал в МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Не я цю війну почала: Скалецька відреагувала на скандал в МОЗ

Не я цю війну почала: Скалецька відреагувала на скандал в МОЗ
Джерело:  online.ua

Нова очільниця Міністерства охорони здоров’я Зоряна Скалецька майже три дні мовчала щодо конфлікту в МОЗ і нарешті вийшла з заявою. Чиновниця зазначила, що не вона цю війну почала, однак має намір її завершити, передає ONLINE.UA.

"Не я цю війну почала, але я її завершу. Зустріч з колективом буде. Так само, як і в перший день моєї роботи, коли я зібрала всіх і спитала про нагальні завдання, що скорше необхідно. Спілкуюсь з усіма, дослухаюсь, працюємо спільно", - написала вона.

За словами Скалецької, їй незрозуміло, чому "чиновники тиснуть політичними засобами":Міністерка стверджує, що в МОЗ "буде проводиться" аудит. І за його результатами "найкращі, найефективніші працівники залишаться працювати на державу і український народ. Хто за картинками ховає неефективність і бездіяльність – на вихід".

"У цьому мене підтримав прем'єр-міністр", - зазначила вона.

Чиновниця називає цю ситуацію "внутрішньою сваркою" між одним із її заступників та частиною колективу відомства. І переконує, що це не впливає на те, щоб "швидка доїхала до пацієнта вчасно, були ліки, готувались закони.

"Дивно, правда, що я дізнаюсь про проблеми через Facebook (до речі як і про запрошення на зустріч із колективом), а не під час робочих нарад чи особистого повідомлення. Дивно, що я дізнаюсь про проблеми через Facebook, коли знаходжусь у відрядженні в США", - додала Скалецька.

Вона також запевнила, що несе "персональну відповідальність перед народом України, президентом, парламентом і урядом".

Нагадаємо, між співробітниками МОЗ, які працювали при Уляні Супрун, і новим керівництвом міністерства розгорівся скандал, коли в мережу потрапив аудіозапис наради. Нещодавно призначений заступник міністра Михайло Загрійчук пропонує керівникам директоратів звільнитися, проте чітких причин назвати не може.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ексвиконувачка обов’язків міністерки охорони здоров’я  Уляна Супрун заявила, що вважає корисною роботу МОЗ  і свої поради про здоров’я попри докори глави держави Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?