Не загравайтесь: в УПЦ пояснили, як потрібно сприймати Хелловін
Категорія
Світ
Дата публікації

Не загравайтесь: в УПЦ пояснили, як потрібно сприймати Хелловін

Не загравайтесь: в УПЦ пояснили, як потрібно сприймати Хелловін
Джерело:  24 канал

Керівник проекту відкритого православного університету Святої Софії, протоієрей Георгій Коваленко вважає, що сьогодні Хелловін повністю втратив своє релігійне підґрунтя, яке це свято мало чи то у кельтів, чи то пізніше – у християн, які намагались воцерковити це свято у Британії, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За його словами, це комерційно-розважальне свято й зайвої сакралізації у вигляді демонізації йому надавати не варто.

"Як батько і дідусь вважаю, що дорослі мають не заграватись і обирати певні карнавальні стратегії у відповідності до тих фільмів, книжок чи коміксів, які сьогодні цікаві дітям", - додав Коваленко.

Він також підкреслив, що релігійне підґрунтя цього свята в Україні зараз взагалі відсутнє.

"Це – розвага, але як у будь-якій розвазі потрібно знати міру. Будь-яке загравання зі злом і зі смертю можуть бути небезпечними за певних обставин у певних компаніях та місцях. Казати, що все повністю добре не буду – не всі персонажі мені подобаються. Як віруюча людина я серйозно ставлюсь до реальності зла. Але, скажімо так, дивлячись на те, що відбувається у торгівельно-розважальних центрах чи офісах – це комерційно-розважальне свято. І я би не перебільшував якогось його релігійного значення, бо на сьогоднішній день воно відсутнє", - додав Коваленко.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що експерти порталу Vulture склали новий рейтинг, в який включили кращі фільми жахів, які вийшли з початку 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?