Не залишили жодного населеного пункту: полковник зробив важливе уточнення по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Не залишили жодного населеного пункту: полковник зробив важливе уточнення по Донбасу

Не залишили жодного населеного пункту: полковник зробив важливе уточнення по Донбасу
Джерело:  online.ua

Ніяких територій під час розведення Україна не здає, а підрозділи Збройних сил України не залишили жодного населеного пункту під час розведення сил в Золотому на Донбасі. З таким уточненням виступив полковник української сторони СЦКК Олександр Борщевський, передає ONLINE.UA.

"Як такого розведення або відведення військ немає ... Всі населені пункти, де були географічно, там і залишаються, підрозділи ЗСУ не залишили жодного населеного пункту. Ідея розведення проста - щоб військовослужбовці, які там знаходяться, фізично не бачили один одного. Раніше вони були на відстані один від одного 500-600 м", - пояснив полковник.

Він підкреслив, що основна мета розведення сил на Донбасі - створення безпечної зони в два кілометри на цій ділянці, щоб забезпечити безпеку людей в разі відкриття КПВВ "Золоте". Він висловив надію, що КПВВ все ж відкриється, і зазначив, що ситуація з розведенням в Золотому схожа на розведення в Станиці Луганській в червні.

"Я підкреслюю, що з початку розведення в червні в Станиці Луганській не відбулося жодного обстрілу. Чому - ідея дуже проста - щоб військовослужбовці, які перебувають на позиціях, фізично не бачили один одного ... Загальна відстань між ними стала два кілометри, так що одні на кілометр відсунулися і інші на кілометр. Території ніякі не здані, але військовослужбовці один одного не бачать. Тому, як випливає з практики, обстріли тут припиняються. Немає необхідності їх здійснювати, саме це забезпечить відкриття КПВВ і мирний прохід людей" , - уточнив полковник.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ОБСЄ прокоментували ситуацію на Донбасі і зробили важливе уточнення щодо розведення сил в Золотому і Петровському.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?