Небезпечне перемир'я: у Туреччині звинуватили курдів у нападі
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпечне перемир'я: у Туреччині звинуватили курдів у нападі

Небезпечне перемир'я: у Туреччині звинуватили курдів у нападі
Джерело:  online.ua

Влада Туреччини звинуватила курдські загони YPG у Сирії у нападі на своїх військовослужбовців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на агентство Reuters.

За інформацією Міністерства оборони країни, на території "безпечної зони" курди атакували турецькі підрозділи. Поранення зафіксовані у 5-х бійців.

Інцидент стався у четвер, 24 жовтня, неподалік від міста Рас-аль-Айн. Турецька армія відповіла на напад згідно з інструкцією.

"Атака була проведена з використанням безпілотників, мінометів і легких озброєнь", - стверджує Анкара.

Нагадаємо, Туреччина наразі контролює частину сирійської території на півночі держави. Там буде створена так звана "зона безпеки", куди Анкара планує повернути мільйони біженців.

Турецькі сили узяли район під контроль внаслідок військової операції у жовтні. Напередодні його залишили американські військові.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп оголосив про наміри зняти санкції з Туреччини. Таким чином, жорсткі заходи були чинними протягом трохи понад тиждень. Ввели їх через вторгнення турецької армії на північ САР з метою "захистити" свою країну від курдів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?