Трамп скасовує санкції проти Туреччини - оголошено причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Трамп скасовує санкції проти Туреччини - оголошено причини

Трамп скасовує санкції проти Туреччини - оголошено причини
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів вирішила скасувати санкції проти Туреччини, які введені через військову операцію Анкари у Сирії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

За словами американського президента Дональда Трампа, рішення пов'язане із завершенням наступу проти курдів на півночі САР. Відповідну заяву Анкара зробила у середу, 23 жовтня.

"Санкції будуть остаточно скасовані, якщо тільки не трапиться щось, що нам не сподобається", - пояснив Трамп під час виступу біля Білого дому.

Державний лідер стверджує, що турецький уряд запевнив його у намірах підтримати постійне перемир'я у регіоні.

Нагадаємо, командування Анкари розпочало наступ на території сусідньої країни 9 жовтня. Фактично до нього призвело рішення того ж Трампа про вихід армії США з зони конфлікту. Це спровокувало "розподіл" у Сирії, бо один з ключових гравців залишив поле бою.

Американські санкції протрималися близько одного тижня. Трамп обіцяв буквально знищити турецьку економіку.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що готовий відновити військову операцію у разі невиконання певних обіцянок інших сторін домовленостей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?