Небезпечніше пандемії коронавіруса - експерти попередили про нову глобальну катастрофу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Небезпечніше пандемії коронавіруса - експерти попередили про нову глобальну катастрофу

Небезпечніше пандемії коронавіруса - експерти попередили про нову глобальну катастрофу
Джерело:  online.ua

Незважаючи на те, що пандемія коронавіруса призвела до самого серйозного падіння світової економіки з часів Другої світової війни, це ще не найнебезпечніша криза, наслідки після якої будуть відчуватися ще десятиліття. Відомий американський економіст Джеффрі Сакс, що світ стоїть на межі нової глобальної кататсрофи, яка буде небезпечніше пандемії. Йдеться про торгову війну США і Китаю, через яку світова економіка не зможе повернутися до стабільного стану довгий час. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Економіст відзначає, що світ вже зараз переживає період глобальної кризи, але розрив між двома наддержавами, США і Китаєм, небезпечний і тільки погіршить ситуацію. Він зазначив, що американська влада хоче розпалити нову холодну війну з Китаєм. І якщо це станеться, то, за прогнозом Сакса, економіка не повернеться до стабільного стану ще довго.

Нагадаємо, активна фаза торгової війни між США і Китаєм почалася в 2019 році. Тоді Вашингтон і Пекін ввели взаємні мита на товари об'ємом сотні мільярдів доларів. У січні 2020 року Китай і США домовилися про пом'якшення заходів і взаємні поступки. Китай зобов'язався закупити у американської сторони товари і послуги на 200 мільярдів доларів. Але недавно криза в стосунках США і Китаю знову загострилася. Це сталося після того, як Вашингтон звинуватив Пекін у наданні недостовірної інформації про спалах коронавіруса. В кінці травня Міністерство торгівлі США внесло в чорний список 33 організації з Китаю за діяльність, яка суперечить інтересам національної безпеки і зовнішньої політики США. У червні влада КНР заборонила місцевим компаніям купувати деякі американські сільськогосподарські продукти.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що один з найвідоміших аналітиків, колишній глава Morgan Stanley Asia Стівен Роуч приголомшив світ вкрай несподіваним прогнозом. Він звернув увагу на те, що долар стрімко падає і продовжуватиме падати відносно євро та інших сильних валют на тлі пандемії коронавіруса і світової кризи, яка була спровокована вірусом. За його словами, зміна глобальної ситуації в поєднанні з великим дефіцитом бюджету в США приведе до краху долара- і цього не можна уникнути. Стівен Роуч не приховує той факт, що прогнозує зниження долара на 35% в порівнянні з іншими основними валютами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?