Небезпека посилок з Китаю: ВООЗ зробила важливе оголошення
Категорія
Світ
Дата публікації

Небезпека посилок з Китаю: ВООЗ зробила важливе оголошення

Небезпека посилок з Китаю: ВООЗ зробила важливе оголошення
Джерело:  online.ua

Коронавірус не виживає довго поза організмом людини, тому люди, які отримують посилки з Китаю, не ризикують заразитися вірусом, від якого вже померли 259 осіб. З таким офіційним оголошенням виступила пресслужба ВООЗ на тлі чуток про небезпеку китайських посилок, передає ONLINE.UA.

"Так, це безпечно. Люди, які отримують посилки з Китаю, не ризикують заразитися 2019 nCoV. З попереднього аналізу ми знаємо, що коронавіруси не виживають довго на таких об'єктах, як листи або пакети", - повідомили в ВООЗ, підтвердивши безпеку китайських посилок.

В організації підтвердили, що спеціальних ліків для лікування коронавірусу 2019 nCoV не існує. При цьому в ВООЗ закликали не використовувати антибіотики в якості засобів профілактики або лікування пневмонії, викликаної вірусом, оскільки вони діють тільки проти бактерій. Відповідаючи на питання, чи можуть домашні тварини бути розповсюджувачами китайський коронавірус, фахівці організації заявили, що таких доказів в даний час немає.

Нагадаємо, 30 січня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що AliExpress призупиняє доставку товарів з Китаю через поширення коронавірусу. Через кілька годин в компанії спростували ці дані і заявили, що ніяких збоїв немає і торгова площадка працює в штатному режимі - затримки відправлення посилок можуть бути пов'язані тільки з новорічними канікулами.

В Укрпошті також виступили з оголошенням з приводу доставки посилок з AliExpress. У компанії підкреслили, що доставка замовлень з Китаю в Україну проходить без обмежень. В Укрпошті нагадали, що ніяких доказів, які б свідчили про ризики поширення коронавірусу через посилки з Китаю, не зафіксовано.

Слід зазначити, що в Україні за станом на 1 лютого на зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом. При цьому смертельна інфекція продовжує поширюватися по світу і вбивати людей. На сьогоднішній день підтверджено 133 випадки завезення нового коронавірусу в 24 країни світу. У їх числі: Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Австралія, Малайзія, США, Франція, Німеччина, Південна Корея, ОАЕ, Канада, Італія, Росія, Велика Британія, Іспанія, Швеція, В'єтнам, Камбоджа, Фінляндія, Індія, Непал, Республіка Філіппіни і Шрі-Ланка. У Китаї число інфікованих вже досягає майже 12 тисяч людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міністерство охорони здоров'я звернулося до українців з важливим оголошенням. У відомстві розробили нові рекомендації, які допоможуть громадянам країни уберегтися від смертельного коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?