Епідемія коронавірусу: МОЗ звернулося до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Епідемія коронавірусу: МОЗ звернулося до українців

Епідемія коронавірусу: МОЗ звернулося до українців
Джерело:  online.ua

В Україні станом на 1 лютого 2020 року китайський коронавірус не виявлено. Але в зв'язку з поширенням смертельного вірусу по всьому світу МОЗ розробило нові рекомендації, яких закликав дотримуватися всіх українців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

МОЗ відзвітував, що всі доручення президента України Володимира Зеленського в зв'язку коронавірусом виконані. Діяльність оперативного штабу з протидії епідемії перенесли на рівень Кабміну, а також активізували роботу зі спостереження і готовності до виникнення надзвичайної ситуації всіх відповідних державних органів. МОЗ, МЗС, МВС, Міністерство оборони, Міністерство інфраструктури, Державна прикордонна служба - всі знаходяться в підвищеній готовності до боротьби з коронавірусом в Україні.

У МОЗ закликали українців при появі таких симптомів, як кашель, утруднене дихання, гарячці вживати всіх заходів щодо попередження поширення інфекції, уникати контакту з людьми, використовувати медичну маску при виході на вулицю і обов'язково повідомити лікаря у разі відвідування Китаю, особливо тих районів, де стався спалах коронавірусу.

У відомстві нагадали, що на сьогоднішній день в Китаї померли 259 осіб від коронавіруса, а майже 12 тисяч людей заразилися. На сьогоднішній день підтверджено 133 випадки завезення нового коронавірусу в 24 країни світу. У їх числі: Таїланд, Японія, Сінгапур, Тайвань, Австралія, Малайзія, США, Франція, Німеччина, Південна Корея, ОАЕ, Канада, Італія, Росія, Велика Британія, Іспанія, Швеція, В'єтнам, Камбоджа, Фінляндія, Індія, Непал, Республіка Філіппіни і Шрі-Ланка.

Слід зазначити, що британські вчені низько оцінюють ефективність масок проти коронавірусу. За словами фахівця, ефективність такої маски залежить від способу її надягання і зняття, утилізації, а також регулярності заміни - маска повинна щільно прилягати до обличчя, а міняти її потрібно кожну годину. Центри США по контролю і профілактиці захворювань рекомендують носити маски тільки тим, у кого є підозра на коронавірус або хто вже заразився, а також медикам, які працюють з такими пацієнтами. Аналогічної думки дотримуються фахівці лікарні в Торонто. Для незаражених людей, на думку експертів, ефективніше маски буде дотримання особистої гігієни. Вони нагадують, щоб уберегтися від коронавірусу, слід регулярно мити руки з милом, дезінфікувати їх засобом для рук на спиртовій основі і рідше торкатися ними особи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Китай оприлюднив нові шокуючі дані про коронавірус. Гонконгські медики показали фото размоноження клітини вірусу, кожна з яких виробляє тисячі нових інфекційних вірусних частинок, здатних заразити здорові клітини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?