Недовіра генпрокурору: в Раду внесли документ проти Рябошапки
Категорія
Політика
Дата публікації

Недовіра генпрокурору: в Раду внесли документ проти Рябошапки

Недовіра генпрокурору: в Раду внесли документ проти Рябошапки
Джерело:  online.ua

Угрупування народних депутатів зареєструвало у Верховній Раді проєкт постанови про недовіру до генерального прокурора України Руслана Рябошапки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт парламенту.

Документ під номером 3154 зареєстрували у вівторок, 3 березня. У пояснювальній записці говориться, що Офіс генпрокурора відповідає за загальне керівництво та координування усіх правоохоронних органів під час розслідування злочинів, зокрема — корупційних.

"За більше ніж пів року перебування на посаді, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, не продемонстрував будь-якої активності у розслідуванні протиправної діяльності найвищих посадових осіб держави, за час його каденції жодне резонансне досудове розслідування, а також – щодо топ-чиновників не доведено до завершення, жодного обвинувального акту у таких справах до суду не спрямовано та, як наслідок, вироків судом не винесено", - вважають автори.

Серед ініціаторів проєкту — одіозні нардепи Максим Бужанський, Олександр Дубінський, Віктор Медведчук, Вадим Рабинович, Наталія Королевська, а також Анна Скороход, яку виключили зі скандалом із фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, Руслан Рябошапка офіційно отримав посаду 29 серпня 2019 року. Нардепи Верховної Ради IX скликання проголосували за його кандидатуру у перший день каденції.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середині лютого низка ЗМІ оприлюднила відомості про нібито відставку Руслана Рябошапки. На тлі цих публікацій Офіс генпрокурора виступив зі спростуванням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?