Негайна відповідь: Угорщина продовжує нахабно шантажувати Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайна відповідь: Угорщина продовжує нахабно шантажувати Україну

Негайна відповідь: Угорщина продовжує нахабно шантажувати Україну
Джерело:  online.ua

Угорщина негайно вишле з країни українського консула, якщо Київ видворить з Берегово угорського.

З такою заявою виступив глава МЗС Угорщини Петер Сийярто на прес-конференції в Москві після переговорів з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу російського дипвідомства.

"Якщо МЗС України або хтось в Києві прийме рішення, що нашого консула потрібно видворити, тоді я відразу ж невідкладно відворю з Угорщини консула України. Відразу", - заявив Сийярто.

Він підкреслив, що угорський консул в Берегово не порушив жодних законів, ні України, ні Угорщини, на міжнародні. Тому, на думку Сийярто, видворяти угорського консула з Берегово немає причин.

В Україні ж вважають інакше. В українському МЗС розцінили дії угорського консула, який в Берегово роздавав паспорти Угорщини українцям і закликав приховувати це від влади, грубим втручанням у справи України, що порушує суверенітет країни.

В рамках відповіді Угорщині, Київ вирішив вислати угорського консула з Берегово. Глава українського МЗС Павло Клімкін заявляв, що це станеться найближчим часом, відзначаючи, що якщо Будапешт сам не відкличе скандального консула, то Україна видворить його офіційно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що главу МЗС Угорщини Петера Сийярто внесли в базу "Миротворця".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?