Негайно: ЄС висунув Кремлю жорстку вимогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно: ЄС висунув Кремлю жорстку вимогу

Негайно: ЄС висунув Кремлю жорстку вимогу
Джерело:  online.ua

Влада ЄС закликає Кремль звільнити протестувальників, затриманих під час акції протесту в Москві 3 серпня. Це зазначається у заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич, передає ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

"Право на свободу зібрань та вираження поглядів є основою демократії без будь-яких спроб замовчувати представників опозиції. ЕС очікує негайного звільнення понад 600 мирних протестуючих, затриманих поліцією у Москві під час демонстрації за чесні місцеві вибори", - написала Косьянчич у Twitter.

Як відомо, 3 серпня в Москві пройшла чергова акція з вимогою реєстрації незалежних кандидатів на виборах у Московську міську думу. Вона мала формат прогулянки по Бульварному кільцю і не була узгоджена з владою.

За даними російської поліції, в акції взяли участь близько 1500 осіб, з них 600 були затримані. Правозахисники оцінили число затриманих в 828 осіб. З них щонайменше 19 людей залишилися в поліції на ніч.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава делегації Великої Британії в ПАРЄ Роджер Гейл пропонує переглянути повернення Росії до Парламентської асамблеї Ради Європи. Причиною цього є масові порушення прав людини під час затримань та побиття сотень мирних демонстрантів на вулицях Москви.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?