"Негайно!": Євросоюз висунув РФ жорстку вимогу щодо України
Категорія
Світ
Дата публікації

"Негайно!": Євросоюз висунув РФ жорстку вимогу щодо України

"Негайно!": Євросоюз висунув РФ жорстку вимогу щодо України
Джерело:  online.ua

18 липня Європейський парламент нового скликання ухвалив резолюцію щодо Росії, яка стосується ситуації з українськими політичними в'язнями. Варто зазначити, що документ підтримали 458 євродепутатів, передає  ONLINE.UA з посиланням на Представництво України при ЄС.

Вказано, що резолюція підтверджує невизнання анексії Криму та містить заклик до РФ звільнити всіх політичних в’язнів.

"Резолюція закликає російську владу негайно, без жодних затримок та додаткових умов звільнити усіх незаконно затриманих громадян України, як в Росії, так і на тимчасово окупованих територіях України, а також забезпечити їхнє безпечне повернення, у тому числі й кримських татар, нещодавно затриманих через мирний протест на Червоній площі 10 липня 2019 року, а також громадян України, які затримані за політично мотивованими звинуваченнями, і 24 членів екіпажів українських морських суден", - сказано у документі.

Окрім того, дана резолюція рішуче засуджує акт агресії, чинений Росією проти України 25 листопада минулого року біля Керченської протоки.

Також влада ЄС закликає Росію оприлюднити весь список українських полонених на Донбасі та полегшити контакти з ними, а також вимагає РФ забезпечити правозахисний моніторинговий доступ до окупованих Криму і Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спеціальна радниця високої представниці ЄС з питань зовнішньої політики Федеріки Могеріні Наталі Точчі заявила, що імпульс врегулюванню російсько-українського конфлікту може надати перегляд моделі антиросійських санкцій ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?