Негайно проясніть - Макрон жорстко поставив Путіна на місце
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно проясніть - Макрон жорстко поставив Путіна на місце

Негайно проясніть - Макрон жорстко поставив Путіна на місце
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці, дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Наявність бойової отрути в організмі політика, крім спецлабораторії німецького Бундесверу, підтвердили незалежні лабораторії Швеції і Франції. На нові результати аналізів Навального, які підтверджують отруєння опозиціонера бойовою отрутою, миттєво відреагував президент Франції Еммануель Макрон. Вранці 14 вересня він подзвонив президенту РФ Володимиру Путіну з вимогою надати негайних пояснень. Про що говорили Путін і Макрон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Єлисейського палацу і Кремля.

У комюніке Єлисейського палацу, повідомляється, що Макрон висловив глибоку стурбованість злочинним діянням, скоєним проти Олексія Навального. Він наполягав на тому, щоб Путін негайно прояснив обставини замаху на опозиціонера і притягнув винних до відповідальності. Макрон розповів Путіну, що Франція разом з іншими європейськими партнерами провела власне розслідування і прийшла до висновку, що Навальний був отруєний нервовим агентом з сімейства "Новачок", що порушує Конвенцію по забороні хімічної зброї. Він попередив главу Кремля, що повністю солідарний з Німеччиною з приводу тих кроків, які будуть прийняті в зв'язку з отруєнням російського політика.

Путін в свою чергу назвав звинувачення Макрона "голослівними". Російський президент вимагає, щоб Німеччина передала до Росії біоматеріали Навального і офіційний висновок за результатами взятих у Навального аналізів. Путін хоче, щоб європейські медики налагодили спільну роботу з російськими лікарями щодо лікування і розслідування отруєння російського опозиціонера.

"Докладно обговорена ситуація, що склалася навколо "справи О.Навального". Володимир Путін підкреслив недоречність голослівних, ні на чому не заснованих звинувачень російської сторони в даному контексті. Акцентовано, що з метою з'ясування реальних обставин події потрібно передача німецькими фахівцями в Росію біоматеріалів, офіційного висновку за результатами взятих у О.Навального аналізів, а також налагодження спільної роботи з російськими лікарями. Домовлено сприяти тому, щоб визначити параметри можливої взаємодії з європейськими партнерами на цей рахунок", - прокоментували в Кремлі переговори Путіна і Макрона.

Нагадаємо, 2 вересня німецька влада заявила, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, тому що намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступної тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що незалежні лабораторії Швеції і Франції підтвердили, що Навального отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?