У Меркель повідомили жахливі новини про Навального - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

У Меркель повідомили жахливі новини про Навального - що відомо

У Меркель повідомили жахливі новини про Навального - що відомо
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці, дійсно отруїли нервово-паралітичним агентом з групи "Новачок". Наявність бойової отрути в організмі політика підтвердили незалежні лабораторії Швеції і Франції. Аналізи Навального зараз також перевіряють в лабораторіях Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ). У команді канцлерки Німеччини Ангели Меркель знову звернулися до російського руководства на чолі з Володимиром Путіним і вимагають пояснень про те, що трапилося. Останні новини про отруєння Олексія Навального повідомила пресслужба уряду Німеччини 14 вересня, передає ONLINE.UA.

"До теперішнього часу три лабораторії незалежно одна від одної представили докази того, що отруєння пана Навального було викликано нервово-паралітичним речовиною з групи "Новачок". Ми знову закликаємо Росію пояснити, що сталося", - йдеться в повідомленні уряду Німеччини.

У команді Меркель попередили Путіна, що підтримують тісний контакт з владою інших європейських країн і обговорюють з ними "подальші кроки". У німецькому уряді закликали Кремль в найкоротші терміни відповісти на всі питання щодо отруєння Навального і довести свою невинність в замаху на вбивство опозиціонера, інакше підуть жорсткі санкції.

Влада Німеччини також проінформувала країни G7 про те, що Навальний був отруєний новим і більш потужним варіантом "Новачка" у порівнянні з тим, який був використаний при отруєнні колишнього російського співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. У Меркель переконані, що бойову отруту такого типу могли створити тільки в державній лабораторії і вона могла бути доступна тільки спецслужбам. Експерти Бундесверу вважають, що Навальний мав померти в літаку, але врятувало його те, що пілоти екстрено посадили літак, а в Омську медики дали йому антидот - атропін.

Нагадаємо, 2 вересня німецькі власті заявили, що Навального отруїли "Новачком". Сліди нервового агента в організмі опозиціонера виявили в спеціальній лабораторії Бундесверу. Меркель тоді зазначила, що не сумнівається в тому, що Олексія Навального отруїли, так як намагалися змусити замовкнути, і в зв'язку з цим очікує відповідей на "серйозні питання" від уряду Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина може заблокувати російський Північний потік-2, щоб відповісти Кремлю на отруєння Навального. В Євросоюзі дали зелене світло Берліну, зазначивши, що вирішувати долю проекту повинні німці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?