Негайно це зробіть — Британія висунула нову вимогу Путіну щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно це зробіть — Британія висунула нову вимогу Путіну щодо України

Негайно це зробіть — Британія висунула нову вимогу Путіну щодо України
Джерело:  online.ua

Велика Британія активно продовжує відстоювати інтереси офіційного Києва на міжнародній арені. Так, Лондон публічно почав вимагати, щоб команда очільника Кремля Володимира Путіна негайно натиснула на бойовиків щодо нових КПВВ на Донбасі. Що важливо розуміти, Париж і Берлін також нещодавно почали вимагати терміново відкрити нові КПВВ на Донбасі в Золотому і Щасті, роботу яких заблокували бойовики, підтримувані Кремлем. Радник канцлерки ФРН Ян Гекер і радник президента Франції Еммануель Бонн нагадали Путіну, що це зобов’язання Росія взяла на себе в рамках домовленостей на саміті в Парижі в грудні минулого року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву британського посольства в Україні, яку опублікували 16 листопада.

"Велика Британія розчарована, що нові КПВВ в Золотому та Щасті поки не працюють повноцінно попри їхнє відкриття з боку України", — йдеться у заяві британського посольства в соціальних мережах.

Офіційний Лондон звернув увагу на те, що у зв’язку з цим команда Володимира Путіна має задіяти свій вплив на проросійські сили.

"РФ повинна дотриматися своїх зобов'язань і закликати своїх маріонеток негайно відкрити ці КПВВ в інтересах людей по обидва боки лінії розмежування", — наголосили британські дипломати.

Як уже згадувалося раніше, Німеччина і Франція також в цій ситуації вирішили не мовчати, тому закликали офіційну Москву використати свій вплив на окупантів, аби якнайшвидше відкрити нові контрольні пункти в’їзду-виїзду у Щасті та Золотому. МЗС обох країн похвалили створення нових КПВВ, наголосивши, що команда українського лідера Володимира Зеленського таким чином виконала своє зобов’язання згідно з домовленістю на нормандському саміті 9 грудня 2019 року.

Варто нагадати, що з українського боку усі КПВВ на лінії розмежування у Донецькій і Луганській областях почали роботу з 8 години ранку 10 листопада, однак путінські бойовики зі свого боку не пропустили людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, яку шокуючу правду команда очільника Кремля Володимира Путіна приховує про свої плани щодо Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?