Негайно заборонити: Зеленський висунув безкомпромісну вимогу Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Негайно заборонити: Зеленський висунув безкомпромісну вимогу Кабміну

Негайно заборонити: Зеленський висунув безкомпромісну вимогу Кабміну
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський вимагає в українського уряду невідкладно заборонити масові заходи за участю більше 10 осіб, враховуючи церковні обряди і церемонії. Дана жорстка вимога прозвучала в ході звернення українського лідера у зв’язку із запобіганням поширення пандемії коронавірусу в Україні, передає ONLINE.UA.

"Негайно аборонити масові заходи за участю більше 10 осіб. Включно з обрядами та церемоніями. Лідерів усіх церков я дуже прошу з порозумінням поставитися до цієї ситуації, коли є загроза людському здоров’ю та життю", - наголосив Володимир Зеленський.

Окрім того, український лідер закликав, аби у Чернівецькій і Житомирській області, де виявили випадки зараження коронавірусом, запровадили режим надзвичайної ситуації з 17 березня. Він також зазначив, що засідання уряду має повинне відбутися у понеділок, 16 березня.

Українцям варто звернути увагу на те, що на період карантину в УГКЦ дозволили не цілувати ікони і слухати служби з дому. Окрім того, Православна церква України також запровадила у своїх храмах обмежувальні заходи через світову пандемію нового коронавірусу. Священникам і парафіянам рекомендують менше цілуватися під час вітання, а також утриматися від цілування ікон. Як відомо, 71-річна жінка, яка в Україні померла від коронавірусу, 8 березня була в церкві. Перші симптоми хвороби у неї проявилися 3 березня. 13 березня у церкві, куди ходила жінка, провели дезінфекцію.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський скликає на 17 березня екстрене засідання Ради національної безпеки - уже відома причина.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?