Негайно зробіть це - G7 висунула Путіну жорсткий ультиматум
Категорія
Політика
Дата публікації

Негайно зробіть це - G7 висунула Путіну жорсткий ультиматум

Негайно зробіть це - G7 висунула Путіну жорсткий ультиматум
Джерело:  online.ua

Очільники Міністерств закордонних справ країн Групи семи (G7) озвучили нову вимогу команді російського президента Володимира Путіна - вони закликають, щоб Кремль негайно прояснив, хто несе відповідальність за отруєння опозиціонера Олексія Навального і покарав винних. Зазначається, що канцлерка ФРН повідомила партнерів по G7 про те, що клінічні та токсикологічні дослідження німецьких медичних фахівців і спеціальної лабораторії Бундесверу показали, що Навальний став жертвою нападу із застосуванням хімічної нервово-паралітичної речовини з групи "Новічок", розробленої Росією. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Групи семи.

"Ми, міністри закордонних справ Німеччини, Франції, Італії, Японії, Канади, Великої Британії та Сполучених Штатів Америки, а також високий представник Європейського союзу одноголосно і рішуче засуджуємо доведене отруєння Олексія Навального... Ми, міністри закордонних справ країн G7, закликаємо Росію негайно і повністю прояснити, хто несе відповідальність за цю огидну отруйну атаку, і притягнути винних до відповідальності у світлі зобов'язань Росії за Конвенцією про заборону хімічної зброї" - наголосили міністри.

Група семи назвала напад на російського опозиціонера ще одним важким ударом по демократії і політичному плюралізму в Росії.

"Він становить серйозну загрозу для всіх тих, хто працює над захистом політичних і громадянських свобод, які Росія зобов'язалася гарантувати. Ми закликаємо Росію дотримуватися своїх зобов'язань за Міжнародним пактом про громадянські і політичні права і гарантувати ці права, включаючи право на свободу вираження думок, своїм громадянам" - сказано в повідомленні.

Варто нагадати, що Олексій Навальний, відомий критик президента Володимира Путіна, був доставлений до Німеччини минулого місяця після того, як втратив свідомість під час польоту з Томська в Москву. Німецька влада заявила, що він був отруєний "Новічком". 7 вересня політик нарешті вийшов з коми.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що російська влада негайно викликала німецького посла в РФ  через заяви канцлерки ФРН Ангели Меркель щодо отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?