Немає ідеальних рішень - у Кабміні відгукнулися на важливу проблему
Категорія
Політика
Дата публікації

Немає ідеальних рішень - у Кабміні відгукнулися на важливу проблему

Немає ідеальних рішень - у Кабміні відгукнулися на важливу проблему
Джерело:  daily.rbc.ua

Влада Євросоюзу вчасно реагує на зміну ситуації в Україні, що стосується роботи антикорупційних органів, заявила Ольга Стефанишина — віцепрем'єрка з питань євроінтеграції. Вона зауважила, що цей напрямок у Брюсселі оцінюють як дуже важливий. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За її словами, для розуміння важливості питань для європейських партнерів не потрібно чекати їхньої реакції.

"Не треба чекати ніяких коментарів міжнародної спільноти, щоб зрозуміти, що питання антикорупційних інституцій і антикорупційного законодавства, судової реформи є маркером не лише для міжнародної спільноти, а й загалом маркером розвитку країни, її приналежності до демократичного світу", - пояснила Стефанишина.

Нещодавно представники Брюсселя на різних рівнях коментували суперечливу ситуацію з Національним антикорупційним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою. ЄС та інші партнери не хочуть надавати фінансову підтримку країні, яка не може боротися проти корупції.

"Очевидно, немає жодних ідеальних рішень, але те, як ми будемо рухатись надалі щодо виправлення цієї ситуації – маркер нашої націленості на трансформації. Тому ще раз, для цього не треба чекати якихось закликів міжнародної спільноти", - додала віцепрем'єрка.

Вона резюмувала, що влада планує виходити з поточної ситуації навколо реформи правосуддя та стану боротьби з корупцією. Цей момент ніби є переломним, за ним спостерігають закордонні партнери, які надають допомогу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 28 серпня Конституційний суд визнав неконституційним призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро — це рішення в НАБУ назвали політично мотивованим. 29 серпня рішення КСУ нарешті прокоментували в Офісі президента України Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?