Немає майбутнього: у Польщі жорстко розкритикували Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Немає майбутнього: у Польщі жорстко розкритикували Путіна

Немає майбутнього: у Польщі жорстко розкритикували Путіна

Польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький відреагував на скандальні заяви президента РФ Володимира Путіна про Другу світову війну. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українську правду".

Нещодавно російський лідер стверджував, що до початку війни тодішня офіційна Варшава нібито співпрацювала з урядом Адольфа Гітлера, а польський посол у Берліні тих часів - взагалі антисеміт.

За словами прем'єра, сьогоденна Польща та партія "Право і справедливість" боротиметься за історичну пам'ять на правду щодо катастрофічних подій тих часів.

"Немає майбутнього без історичної правди, і від того, хто переможе у цьому змаганні за пам’ять, залежить, чи нас будуть називати спільниками злочинців, людей, які в минулому припускалися помилок, чи ми гордо триматимемо голову високо, як спадкоємці знаменитих героїв часів найстрашнішої Другої світової війни", - підкреслив Моравецький.

Як повідомляв ONLINE.UA, у сеймі Польщі запропонували розробити законопроєкт, який створить єдину позицію країни у питанні Другої світової війни на захист від ревізіонізму пропаганди з боку РФ. Незабаром відповідний документ представлять депутатам парламенту для обговорення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?