Немає перешкод: у Путіна зробили гучну заяву щодо Північного потоку-2
Категорія
Світ
Дата публікації

Немає перешкод: у Путіна зробили гучну заяву щодо Північного потоку-2

Немає перешкод: у Путіна зробили гучну заяву щодо Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Незважаючи на потужні санкції США, Росія зможе самостійно добудувати скандальний газопровід "Північний потік-2", який дозволить постачати російський газ до Європи в обхід України. Технологічних перешкод цьому немає. З такою впевненою заявою виступив глава "Газпрому" Олексій Міллер в ефірі російського телеканалу, передає ONLINE.UA.

"Технологічні ризики на сьогоднішній день вирішуються нашими потужностями, тому "Північний потік - 2" буде добудовано. Звичайно, це вимагає трохи більшого часу, але технологічних перешкод, щоб це зробити своїми силами, у нас немає", - заявив Міллер.

Раніше з аналогічною заявою виступав і президент РФ Володимир Путін. Він запевняв канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, яка зацікавлена в запуску "Північного потоку-2", що газопровід буде добудований і запущений не пізніше початку наступного року.

Слід зазначити, що в січні в компанії Nord Stream 2, що займається прокладкою газопроводу, повідомили про роботу над якнайшвидшим завершенням будівництва. Там відзначили, що на даний момент з 2,46 тисяч км "Північного потоку-2" вже прокладено 2,3 тисячі км. При цьому іноземні компанії відмовилися від будівництва газопроводу. Зокрема, швейцарський трубоукладач Allseas призупинив роботи на проєкті, вивів свої судна із зони будівництва в Балтійському морі і заявив, що не відновлюватиме прокладку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що за підсумками переговорів з Путіним Меркель виступила з жорсткою критикою через санкції США проти Росії, спрямованих на зупинку будівництва "Північного потоку-2". Вона заявила, що Німеччина не підтримує ці санкції, а газопровід назвала важливим для багатьох країн Ес економічним проектом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?