Немає цього - у Путіна виступили з цинічною заявою про Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Немає цього - у Путіна виступили з цинічною заявою про Україну

Немає цього - у Путіна виступили з цинічною заявою про Україну
Джерело:  online.ua

Росія не має якихось претензій до сусідніх країн, які були б пов'язані з питанням територій. З такою заявою виступили у Кремлі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російські медіа.

За словами прессекретаря президента Дмитра Пєскова, Володимир Путін раніше в інтерв'ю нібито не стверджував, що Москва має претензії.

"Ні, у Росії немає територіальних претензій до своїх сусідів", - підкреслив речник.

Напередодні Путін наголосив, Що радянські республіки мали право виходу з союзу, однак на законодавчому рівні це питання було хаотичним.

"Виникає питання: якщо та чи інша республіка увійшла до складу Радянського Союзу, але отримала у свій "багаж" величезна кількість російських земель, традиційних російських історичних територій, а потім раптом вирішила вийти зі складу Союзу. Ну хоча б тоді виходила з тим, з чим прийшла, і не тягла б з собою "подарунки" від російського народу. Адже нічого цього не було прописано", - оголосив президент країни-агресора.

Водночас Пєсков на відповідне питання під час брифінгу наголосив, що Путін взагалі не говорив, є такі претензії чи їх немає. Щодо конкретики про країни, до яких могли б бути територіальні питання той відмовився відповідати, однак єдиним сусідом, з яким у Москви була конфронтація останнього часу, лишається Україна.

У лютому-березні 2014 року російські військовослужбовці окупували український Крим та незаконно його анексували. Наразі у Кремлі відрікаються від усіх територіальних претензій.

Як повідомляв ONLINE.UA, співголова робочої групи з розробки поправок до Конституції та глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас заявив, що поправка до Конституції РФ про захист цілісності Росії потрібна, щоб зробити неконституційними будь-які законопроєкти, пов’язані з поверненням Криму Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?