Стало відомо про новий підступний план Путіна щодо України - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про новий підступний план Путіна щодо України - перші подробиці

Стало відомо про новий підступний план Путіна щодо України - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна зважилася на неочікуване зізнання. Співголова робочої групи з розробки поправок до Конституції і глава комітету Ради Федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас заявив, що поправка до Конституції РФ про захист цілісності Росії потрібна, щоб зробити неконституційними будь-які законопроекти, пов'язані з поверненням Криму Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК".

"Це записано для того, щоб ніхто не міг серйозно внести поправку до законодавства, за якою Крим передається Україні. Це робиться для того, щоб жоден орган державної влади, включаючи президента або парламент, або уряд, не могли серйозно вести переговори, наприклад, про повернення Криму Україні", - розповів чиновник.

За його словами, поправка сформульована так: "Російська Федерація забезпечує захист свого суверенітету і територіальної цілісності. Дії (за винятком делімітації, демаркації, редемаркації державного кордону Російської Федерації з суміжними державами), спрямовані на відчуження частини території Російської Федерації, а також заклики до таких дій не допускаються".

Що важливо розуміти, вперше з ініціативою включити цю норму до Конституції РФ на зустрічі президента з робочою групою виступив актор Володимир Машков. Очільник Кремля Володимир Путін підтримав цю ідею, однак зробив застереження, що "у нас переговори проходять з нашими партнерами з деяких питань".

Клішас же відзначав, що в разі прийняття цієї поправки, дипломати не зможуть вести переговори з іншими країнами про передачу земель, оскільки "на це буде конституційна заборона".

Варто нагадати, що голосування щодо поправок до Основного закону РФ має відбутися 1 липня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Путін вирішив повністю знищити Кримський природний заповідник  — найбільший заповідник на території півострова і одну з головних визначних пам’яток Криму. На цей раз, згідно з постановою уряду Росії, Крим вирішили позбавити від 70% земель, що входять в Природний Заповідник України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?