Немає жодного натяку - до українців звернулися з невідкладним попередженням
Категорія
Україна
Дата публікації

Немає жодного натяку - до українців звернулися з невідкладним попередженням

Немає жодного натяку - до українців звернулися з невідкладним попередженням
Джерело:  online.ua

З 1 серпня в Україні став чинним адаптивний карантин, за яким регіони поділяють на зони чотирьох типів — відповідно до епідемічних показників. Міністр Максим Степанов пояснив підхід розподілу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За словами посадовця, оцінку ситуації в різних регіонах провели експерти Центральної комісії з ТЕБ та НС. Чотири режими — це "зелений", "жовтий", "помаранчевий", "червоний".

"Ми чесно та прозоро висвітлюємо ситуацію у кожному регіоні. Ми показуємо цифри, з огляду на які запроваджуються зелений, жовтий або червоний рівні. У Міністерстві охорони здоров’я немає жодного натяку на політику. Всі розрахунки здійснюються в автоматичному режимі, людський фактор тут відсутній. Єдиний пріоритет – здоров’я та безпека українців", - оголосили в МОЗ.

Степанов нагадав, обмеження переглядатимуть щотижня, оскільки епідемічна ситуація регулярно змінюється.

Нагадаємо, станом на ранок у понеділок, 3 серпня, по всій Україні кількість випадків COVID-19 досягла 73 158.

Згідно з оновленим порядком, внесення до "червоної зони" передбачає введення жорстких обмежень. Зокрема, зупинку громадського транспорту та блокування між регіонального сполучення з виділеними районами.

Такий підхід спровокував критику з боку міст, які опинилися в цій самій "червоній зоні". Міська влада Луцька й Тернополя публічно розкритикувала дії Києва та наголосила, що органи місцевого самоврядування повинні мати змогу послабляти карантин.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський вимагає від уряду роз’яснення людям, для чого саме змінили формат адаптивного карантину. За його словами, українці повинні розуміти, навіщо державу поділили на зони за чотирма категоріями — від "зеленої" до "червоної", які залежать від епідемічних показників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?