Неминучий сценарій - Кабмін вразив планом щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Неминучий сценарій - Кабмін вразив планом щодо Донбасу

Неминучий сценарій - Кабмін вразив планом щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів сценарій розміщення на Донбасі миротворчої місії назвали неминучим. З прогнозом щодо врегулювання війни виступив міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням наінтерв'ю видання "Фокус".

За його словами, без подібної ініціативи неможливо вивести окупаційні війська.

"Перше — ухвалення політичного рішення. Але й після цього вони навряд чи дозволять зайти Нацгвардії ті поліції. Тому ми прийдемо все одно до інституту миротворців. Є таке поняття, як "збереження миру" й "створення миру"", - зауважив Резніков.

Він пояснив, "збереження" більш реальний варіант. Він передбачає розміщення місії, яка розділяє учасників конфлікту. "Створення миру" - це силова акція, яку ніхто не узгодить через жорсткість, ризикованість та складнощі.

"Думаю, мало, хто вірить, що це можливо, але теоретично — так. Є ще миротворчий мандат в ОБСЄ, який ніколи не застосовували. Мало того, є один цікавий момент: рішення в ОБСЄ має бути в режимі консенсусу, ніхто не має права вето. Однак якщо конфлікт між країнами-учасницями ОБСЄ, Україна та РФ, тоді їхні голоси не вважають. Може бути, Швеція займе активну позицію — в наступному році країна буде головувати. Росія може погодитися, якщо мова піде про режим збереження обличчя", - вважає Резніков.

Одразу після розміщення миротворців настає фаза придушення гарячого конфлікту. У майбутньому починається перехідний період з присутністю міжнародних спостерігачів.

Як повідомляв ONLINE.UA, речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що офіційну Москву насторожують заяви Києва про неактуальність мінського формату та необхідність його оновлення. За його словами, Росії не подобаються скарги на те, що мінський комплекс заходів вже не актуальний і його потрібно переробити чи замінити іншим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?