Неочікувано: один із найбільших агротрейдерів світу відкриває бізнес в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Неочікувано: один із найбільших агротрейдерів світу відкриває бізнес в Україні

Неочікувано: один із найбільших агротрейдерів світу відкриває бізнес в Україні
Джерело:  online.ua

Один із найбільших у світі агротрейдерів, компанія Louis Dreyfus купить в Україні 1 тисячі вагонів-зерновозів за надані ЄБРР у кредит 35 мільйонів доларів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЦТС".

Зазначається, що наша країна стає все більш значущим ринком поставок зерна у світовому масштабі, а новий спільний проект ЄБРР і Louis Dreyfus повинен посилити цей тренд.

"Кошти будуть використані на закупівлю до 1 тис. залізничних вагонів-зерновозів, що значно полегшить логістичну діяльність компанії у сфері обробки зерна. Також компанія зможе диверсифікувати наявні у неї засоби перевезення зерна із сільськогосподарських районів України у її порти", - сказано в повідомленні.

Вказано, що нові залізничні вагони зменшать обсяг зерна, що перевозиться вантажним автотранспортом, і завдяки цьому допоможуть зменшити річний обсяг викидів CO2 на 8510 тонн.

Варто зазначити, що останні 7 років Louis Dreyfus і ТОВ "Бруклін-Київ" спільно реалізують проект будівництва нового зерноперевантажувального комплексу в Одеському морському порту річною потужністю 4,5 млн тонн. Загальна вартість проекту - 100 млн дол.

Як повідомляв ONLINE.UA, в огляді Міністерства економічного розвитку і торгівлі зазначається, що  за сім місяців 2019 року зростання ВВП України орієнтовно оцінюється на рівні 4% (+/-0,2).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?