Неочікувано: Папа Римський зустрінеться з Путіним, щоб обговорити Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

Неочікувано: Папа Римський зустрінеться з Путіним, щоб обговорити Україну

Неочікувано: Папа Римський зустрінеться з Путіним, щоб обговорити Україну
Джерело:  online.ua

Папа Римський Франциск прийме президента Росії Володимира Путіна 4 липня в Ватикані, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Я можу підтвердити, що Святіший Отець прийме президента Росії Володимира Путіна у Ватикані 4 липня", - сказав офіційний представник Ватикану Алессандро Джізотті.

Варто зазначити, що раніше в Кремлі підтвердили, що Путін має відвідати Італію, але нічого не сказали про дату візиту і плани президента зустрітися з Папою Франциском.

Аргентинське агентство Tеlam, посилаючись на свої джерела, зазначає, що основними темами переговорів стануть поточна ситуація в Україні і на Близькому Сході.

"Папа Римський та Володимир Путін обговорять висунуті Москвою претензії на адресу українських греко-католиків, які, на думку Московського патріархату, підтримують "розкол" в православному світі",- йдеться в повідомленні.

Однак, видання повідомляло, що зустріч призначена на 5 липня.

Нагадаємо, 21 квітня Папа Римський Франциск у своїй традиційній Великодній промові згадав про Україну. Понтифік виступив на площі Святого Петра у Ватикані. Окрім того, в ході виступу понтифік згадав інші конфлікти, які відбуваються в світі, зокрема в Сирії, Судані, Ємені та інших країнах.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 грудня 2018 року Папа Римський  Франциск виступив з традиційним різдвяним посланням.  У своєму привітанні він попросив миру для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?