Неочікувано: партія Зеленського пропонує змиритися з поверненням РФ до ПАРЄ
Категорія
Україна
Дата публікації

Неочікувано: партія Зеленського пропонує змиритися з поверненням РФ до ПАРЄ

Неочікувано: партія Зеленського пропонує змиритися з поверненням РФ до ПАРЄ
Джерело:  interfax.com.ua

Один за найбільш ймовірних претендентів на посаду голови комітету Верховної Ради з закордонних справ Богдан Яременко пропонує змінити тактику роботи української делегації у ПАРЄ. На думку депутата, буде доцільним просувати інтереси України в Парламентській асамблеї Ради Європи, не звертаючи уваги на присутність там Росії.

Про це сказав Яременко розповів агенції новин « Інтерфакс-Україна », передає ONLINE.UA.

«Наше завдання – не у виключенні Росії, а просування своїх позицій, просування тих резолюцій, які відповідають інтересам України. Ми на цьому і зосередимося – це можна робити і з Росією, і без Росії», – сказав Яременко.

Депутат від «Слуги народу» зазначив, що повернувши делегацію РФ до зали засідань Рада Європи «поставила під сумнів відданість принципам». Також Яременко висловив жаль, що українську позицію з цього питання не підтримує більшість представників європейський держав.

«Значить, ми повинні адаптуватися до ситуації і шукати спосіб просувати свої інтереси. Наш інтерес – не в виключення Росії, а в консолідації підтримки навколо наших поглядів. Ось цим і займаємося» – додав Яременко.

За словами депутата, «стрельнути собі в ногу завжди можна», але це контрпродуктивно. Яременко зазначив, що ПАРЄ – це майданчик, де «можна і потрібно домовлятися».

Депутат вважає, що Україні потрібна ПАРЄ, оскільки вона встановлює стандарти в сфері прав людини. «І нам ці стандарти треба вводити у себе в країні», – підкреслив Яременко.

Також він зазначив, що поки не вирішено питання, яка саме делегація Верховної Ради – попереднього скликання чи нового – братиме участь в осінній сесії ПАРЄ.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про ще одну пропозицію Богдана Яременка – колишній генконсул України в Стамбулі запропонував притягати до кримінальної відповідальності за сепаратні переговори з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?