Неочікувано: Трамп підтримав РФ у торговому спорі з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: Трамп підтримав РФ у торговому спорі з Україною

Неочікувано: Трамп підтримав РФ у торговому спорі з Україною
Джерело:  online.ua

Влада США стала на бік Росії у знаковій справі у Світовій організації торгівлі щодо українського транзиту, передає ONLINE.UA з посиланням на Politico.

За попередніми даними, рішення панелі СОТ може мати наслідки для низки справ проти США через застосування Трампом мит на сталь і алюміній, адже стосується права організації виносити рішення у справі обмежень, запроваджених з міркувань національної безпеки .

"Справа проти Росії стосується зовсім іншого питання, а саме транзитних обмежень, які Москва наклала на Київ у січні 2016 року, відрізавши українських експортерів від ключових ринків у центральній Азії та на Кавказі.І хоча США підтримують Україну в територіальному конфлікті з РФ, і Вашингтон, і Москва наполягають, що СОТ не має права розглядати українську справу щодо транзитних обмежень", - сказано в повідомленні.

Російська сторона стверджує, що запровадила обмеження, керуючись статтею 21 Загальної угоди про тарифи і торгівлю, яка дозволяє членам СОТ вдаватися до дій, які порушують їх зобов’язання в організації, керуючись міркуваннями національної безпеки.

В Білому домі заявили, що "суперечка, яка стосується безпеки, має політичний характер і тому лежить за межами компетенції СОТ".

Як повідомляв ONLINE.UA, Світова організація торгівлі оприлюднила звіт за результатами другого торгового спору України та РФ щодо обмежень Росією українського експорту залізничного обладнання. Результат спору виявився не на користь Києва,

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?