ЗМІ: Україна знову програла справу в СОТ проти Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗМІ: Україна знову програла справу в СОТ проти Росії

ЗМІ: Україна знову програла справу в СОТ проти Росії

Світова організація торгівлі найближчим часом оприлюднить звіт за результатами другого торгового спору України та РФ щодо обмежень Росією українського експорту залізничного обладнання. Стало відомо, що результат спору виявився не на користь Києва, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Вказано, що це рішення СОТ стало ще більшою поразкою для України, ніж перше.

"Результат розгляду скарги невтішний - експертна панель відхилила ключові вимоги і аргументи України. Єдине питання, яке на користь України - в СОТ назвали неправомірною відмову росіян визнавати сертифікати, видані Білоруссю і Казахстаном. Експерти стали на бік України, визнавши деякі процедурні порушення з боку РФ",- сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що нещодавно Світова організація торгівлі оприлюднила результат за скаргою РФ проти України щодо мит на аміачну селітру. СОТ заявила про порушення ходу антидемпінгового розслідування, але визнала за Києвом право провести нове розслідування.

Як повідомляв ONLINE.UA, перший позов до СОТ Україна направила в 2015 році через поставки вагонів в Росію, а другий, —  в 2017 році через обмеження РФ транзиту українських товарів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?