Неочікувано: у Зеленського кажуть, що Порошенко "захищав" президентське звання Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Неочікувано: у Зеленського кажуть, що Порошенко "захищав" президентське звання Януковича

Неочікувано: у Зеленського кажуть, що Порошенко "захищав" президентське звання Януковича
Джерело:  interfax.com.ua

Екс-президент України Петро Порошенко направив в 2015 році в КС подання про неконституційність позбавлення Віктора Януковича звання президента України. Про це повідомив представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді Федір Веніславський, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Як представник президента в Конституційному суді я здійснював ревізію конституційних подань від президента і знайшов дуже цікаве подання, внесене попереднім президентом Петром Порошенком, яке стосується позбавлення звання президента України президента-втікача Януковича", - каже Веніславський.

За словами представника Зеленського, у цьому конституційному поданні Порошенко доводив, що закон, яким Янукович був позбавлений звання президента України, є неконституційним, порушує цілий ряд норм Конституції України.

Він поскаржився, що в Офісі президента на сьогоднішній день "збиті з пантелику, що робити з цим поданням".

"Бо якщо відкликати його, то виникне питання в зв'язку з тим, що подання так довго розглядалося, і тепер ми його відкликаємо. А підтримувати - нас звинуватять у бажанні, щоб попередній президент Янукович був відновлений у званні президента України. Поки навіть не знаємо, що робити з цим поданням, підтримувати його або відкликати. І хотілося б, звичайно, почути мотивацію Петра Порошенка про внесення цього подання в 2015 році", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Порошенко заявив, що ініціатива українського лідера Володимира Зеленського люструвати всіх, хто був при владі з 2014 по 2109 роки, фантастична і є доказом "проросійського реваншизму".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?