Неочікувано: Україна хоче завершити співпрацю з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Неочікувано: Україна хоче завершити співпрацю з МВФ

Неочікувано: Україна хоче завершити співпрацю з МВФ
Джерело:  online.ua

Міністерка фінансів Оксана Маркарова заявила, що новий Кабінет міністрів працюватиме над тим, щоб програма співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ) стала останньою. Про це вона повідомила в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

Чиновниця наголосила, що програма стане довшою за попередні, однак, імовірно, буде останньою.

"Ми працюємо з МВФ. У нас є формальні місії, які приїжджають обговорити програму або її перегляди. Це те, чого ми очікуємо зараз, щоб обговорити цю програму. Вона буде новою і трохи довшою. Я дуже сподіваюся, ми її називаємо останньою програмою. Адже за всі попередні роки Україна завжди завершувала й обривала ці програми", - сказала Маркарова.

За словами міністерки, завдання України - "випуститися з програми", як це вдалося раніше іншим європейським країнам.

"Виконати програму таким чином, щоб економіка перебувала на тому етапі розвитку, коли нам не буде потрібна допомога кредитора. І ми зможемо дійсно жити самі", - заявила Маркарова.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен звернулася до українського глави Володимира Зеленського та нагадала, що для України дуже  важливо продовжити співпрацю  з Міжнародним валютним фондом у найближчі три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?