Неочікувано: Україна витіснила США з китайського ринку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Неочікувано: Україна витіснила США з китайського ринку

Неочікувано: Україна витіснила США з китайського ринку
Джерело:  online.ua

Українські виробники почали заміняти американців на ринку кукурудзи в КНР - це сталося після того, як між Штатами та Китаєм почалася торгівельна війна, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Варто зазначити, що раніше Сполучені Штати Америки були основним постачальником кукурудзи в Китай, а у 2011-2012 роках частка американців на цьому рикну складала майже 100% — 5 мільйонів тонн.

"Вже на початку торговельної війни, яку розпочав президент США Дональд Трамп, американські виробники поставили лише 0,3 мільйона тонн продукції, тобто менше 10% від усього китайського імпорту.А от постачання кукурудзи з України до Китаю зростають і очікуються на рівні 4 мільйонів тонн, що відповідає 80% китайського імпорту", - сказано в повідомленні.

Конгресмен від штату Іллінойс Робін Келлі розкритикувала таку політику

"Велика частина кукурудзи надходила до Китаю з Іллінойсу, до того, як провальна торговельна війна Трампа вбила наш доступ до ринків. Гарний очікуваний врожай в Україні не компенсує різке падіння виробництва в США в 2019-2020 роках, але в довгостроковій перспективі, загроза, що Україна постане як основний експортер кукурудзи, продовжує зростати", - сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, громадяни України отримали найбільше дозволів на проживання на території країн ЄС. Цю інформацію підтвердила Статистична служба Європейського Союзу "Євростат".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?