Непоправна втрата кіно і театру: помер відомий український актор
Категорія
Україна
Дата публікації

Непоправна втрата кіно і театру: помер відомий український актор

Непоправна втрата кіно і театру: помер відомий український актор
Джерело:  online.ua

У неділю, 24 листопада, помер відомий український актор Давид Бабаєв. Народний артист України, провідний актор Національного академічного театру імені Лесі Українки помер на 77 році життя. Про смерть Бабаєва повідомили в прес-службі театру, в якому Давид Володимирович відпрацював 47 років, передає ONLINE.UА.

Фільмографія Давида Бабаєва налічує майже 40 фільмів, а в рідному театрі він зіграв в 53 спектаклях. Найвідомішими театральними роботами актора були постановки "Школа скандалу", "Пані міністр", "Наполеон і корсиканка", "Уявний хворий", "Остання любов". Серед яскравих ролей Бабаєва в кіно можна відзначити Йосипа в "Роксолані", Фрідмана в "Ілюзії страху", адвоката Варламова в "Дні народження Буржуя", Соломона Яковича з картини "За законами військового часу".

"Саме спектакль" Остання любов "став останнім для видатного актора. Ніхто й подумати не міг, що в той вечір актор востаннє вийде на сцену і щирі оплески почує теж в останній раз ...", - сумують колеги Бабаєва через його раптової смерті.

Вони згадують неймовірне почуття гумору Давида Володимировича - актора ніхто ніколи не бачив без привітної посмішки та оригінального жарту. Українці не можуть повірити в смерть Бабаєва. Вони вважають його відхід з життя непоправною втратою для українського кіно і театру.

"Спавжній майстер своєї справи. Прекрасний педагог!", "Доброї душі людина", "О Боже !!! ...... Це непоправна втрата", "Актор до мозку кісток .. Старі, непохитні кадри Мельпомени ..", "Світла пам'ять прекрасній людині і Геніальному Артистові! Ви назавжди залишитеся в наших серцях і в нашій пам'яті! Гірко плачу", "Не можу, шкода. Такий він був зворушливий, кожна роль таке щемливе відчуття викликала", "Геніальний актор, незабутні ролі", - згадують українці Бабаєва в соцмережах.

Нагадаємо, Давид Бабаєв народився в 1943 році в Махачкалі. У 1969 році закінчив Київську муніципальну академію естрадного та циркового мистецтв, в якій пізніше викладав на кафедрі розмовного жанру. У 1999 році Бабаєв отримав звання Народного артиста України, в 2013 році став членом-кореспондентом Національної академії мистецтв України.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що 5 жовтня померла відома українська актриса Марина Кукліна. Зірка театру і кіно раптово померла у віці 33 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?