Неприпустима образа: Данія обурилася новою витівкою Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Неприпустима образа: Данія обурилася новою витівкою Трампа

Неприпустима образа: Данія обурилася новою витівкою Трампа
Джерело:  online.ua

Екс-міністр закордонних справ Данії Уффе Еллеман-Єнсен звинуватив американського президента Дональда Трампа у неповазі до королеви. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Jyllands Posten.

За його словами, Трамп сам себе зпросив до їхньої країни, королева дала офіційне запрошення, а той слідом скасував робочу поїздку.

Лідер данських консерваторів Расмус Ярлов вимагає прояву більшої поваги до держави з боку Сполучених Штатів.

"Як данцеві (і консерватору), мені важко в це повірити. Без жодної на те причини Трамп вирішує, що (автономна) частина нашої країни продається. Потім образливо скасовує візит, який усі готували. Чи є частини США, які продаються? Аляска?" - написав політик у Twitter.

У свою чергу представник опозиційної партії Venstre Якоб Еллеман-Єнсен наголосив, що Данія більше не може розраховувати на США.

Нагадаємо, скандал між Вашингтоном та Копенгагеном почався через "пропозицію" Трампа щодо купівлі Гренландії, якою Данія нібито неефективно користується.

Як повідомляв ONLINE.UA, американський президент раніше скасував зустріч з данським прем'єр-міністеркою Метте Фредеріксен. Він аргументував своє рішення відмовою країни в обговорюванні продажі Гренландії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?