Непроста річ. Сунак висловився щодо “коаліції винищувачів” для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Непроста річ. Сунак висловився щодо “коаліції винищувачів” для України

Непроста річ. Сунак висловився щодо “коаліції винищувачів” для України
Джерело:  online.ua

Ріші Сунак зазначив, що навчання українських пілотів на західних винищувачів буде вже скоро. Проте забезпечення літаками та логістикою є “непростою річчю”.

Джерело: The Guardian

Сунак зробив заяву щодо постачання Україні винищувачів

Після розмови з президентом України Володимиром Зеленським у Чекерсі, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що країна буде готова допомогти навчати українських пілотів використовувати західні винищувачі “відносно скоро”.

Ми будемо ключовою частиною коаліції країн, яка надає цю підтримку Володимиру та Україні, – сказав він.

Він також зазначив, що саме забезпечення літаками і необхідною логістикою є непростою справою, проте Британія відіграватиме провідну роль у цьому питанні.

Це непроста річ, оскільки ми з Володимиром [Зеленським] обговорювали нарощування можливостей цієї бойової авіації-винищувача. Це не лише забезпечення літаками, це також підготовка пілотів і вся логістика, яка йде разом із цим, і Велика Британія може відіграти в цьому велику роль, – запевнив він.

Щодо ж навчання українських пілотів, Сунак зазначив, що така можливість у Британії з’явиться вже у відносно короткий терімін.

Одна річ, яку ми будемо робити відносно скоро, це підготовка українських пілотів, і це те, про що ми сьогодні говорили, і ми готові реалізувати ці плани у відносно короткий термін.

Україна отримала Storm Shadow від Британії

Велика Британія вже поставила Україні крилаті ракети Storm Shadow. Це дало українським силам можливість наносити удари великої дальності по російським військам напередодні контрнаступу.

Західний чиновник розповів виданню, що Велика Британія раніше заявляла, що постачатиме Україні зброю великої дальності, тепер це буде включати кілька ракет Storm Shadow.

Велика Британія отримала запевнення від українського уряду, що ці ракети будуть використовуватися лише в межах суверенної території України, а не всередині Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?