Армія РФ раптово змінила план щодо Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ раптово змінила план щодо Бахмута

Армія РФ раптово змінила план щодо Бахмута
Джерело:  online.ua

Як вважають американські аналітики, розгортання низькокваліфікованих сил РФ на флангах навколо Бахмута вказує на те, що команда Сергія Шойгу відмовилася від ідеї оточити там значну кількість Збройних сил України.

Джерело:  ISW

Росія знову змінила план щодо Бахмута: що відомо

Міноборони Росії, ймовірно, розпочало депріоритизацію зусиль на Бахмутському напрямку у січні 2023 року, коли зупинило вербування в'язнів ПВК "Вагнер". Це спонукало Пригожина активізувати зусилля в районі Соледара-Бахмута в січні та публічно, починаючи з лютого 2023 року, скаржитися на відсутність підтримки з боку Міноборони, - йдеться в звіті ISW.

Американські аналітики звертають увагу на те, що у березні та квітні команда Сергія Шойгу на короткий час виділила більше ресурсів на лінію фронту в Бахмуті.

Вона направила туди танки Т-90 і повітряно-десантні війська, а також відрядивши мобілізованих резервістів до "Вагнера".

24 квітня власник Групи "Вагнера" Євген Пригожин почав скаржитися на те, що Міноборони РФ розгорнуло лише нерегулярні та некваліфіковані підрозділи для утримання флангів навколо Бахмута.

Загроза оточення ЗСУ у Бахмуті минула

"Сили "Вагнера", ймовірно, продовжать вести лобові атаки в Бахмуті, що дозволить українським військам провести організований відхід із загрозливих районів і не зіткнутися з масштабним оточенням", – зазначають іноземні експерти.

Окрім того, наголошується, що воїнам 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ під Бахмутом вдалося розгромити підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади РФ, деокупувати частину території, а також взяти в полон російських загарбників.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?